Hoogste punt Campus 300
nieuwsoverzicht 20/09/2024

Campus300 bereikt hoogste punt

Op donderdag 19 september is het hoogste punt bereikt bij de bouw van Campus300 van Avans Hogeschool in Den Bosch. Een mijlpaal die werd bijgewoond door onze bestuurder Harrie Windmüller, wethouder Mike van der Geld, Avans en bouwbedrijf Van Wijnen. Na een gezamenlijke lunch als alternatief voor het traditionele pannenbier, lieten ze een groot spandoek vanaf het dak neerdalen om het hoogste punt-moment te markeren.

Campus300 is een combinatie van een nieuwe onderwijslocatie van Avans en 124 studentenwoningen van BrabantWonen tussen de Onderwijsboulevard en de Statenlaan. Van Wijnen realiseert de bouw van een onderwijslocatie, 2 gebouwen met 124 huurwoningen voor studenten en een ondergrondse garage.

Zelfstandige en onzelfstandige woningen

Met dit project voegen we 124 studentenwoningen toe aan het aanbod in ’s-Hertogenbosch. Dit betreffen 102 onzelfstandige woningen en 22 zelfstandige studio’s. In de onzelfstandige woningen delen twee studenten de keuken, badkamer en een kleine woonkamer. Zo kunnen we uiteindelijk 226 studenten huisvesten in de campus.

Harrie Windmüller, bestuurder BrabantWonen: “Met de bouw komen we tegemoet aan de grote vraag naar studentenhuisvesting. Een dergelijke campus is uniek voor Den Bosch en absoluut een meerwaarde voor de Spoorzone en de stad.”

Planning

Naar verwachting wordt de campus medio september 2025 opgeleverd. In de loop van 2025 start de verhuur van deze studentenwoningen. De woningen worden aangeboden op www.thuispoortstudentenwoningen.nl.

Meer informatie

  • Delen