Museum Murals: Kunst aan de Marconistraat (Fotografie Studio Giftig)
nieuwsoverzicht 01/08/2024

Museum Murals: Kunst aan de Marconistraat

Ons pand in de Marconistraat in de wijk Boschveld is voorzien van een prachtige muurschildering. Wat een kunstwerk! De afgelopen twee weken zijn de street artists van Studio Giftig druk bezig geweest met deze muurschildering. Zij hebben zich laten inspireren door een kunstwerk van Jan Mandijn uit de collectie van Het Noordbrabants Museum en hebben hier een eigentijdse vertaling van gemaakt. En wat zijn wij trots op het eindresultaat!

We zijn heel blij dat Het Noordbrabants Museum “onze” muur heeft uitgekozen voor dit project. We vinden het belangrijk dat mensen prettig samenleven in een buurt of wijk. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan. Kunst is vaak een verbindende factor, het doet iets met mensen en geeft kleur aan de wijk. Dit project past hier daarom perfect bij.

Museum Murals

De muurschildering is ontstaan vanuit het landelijke initiatief Museum Murals. Twintig street artists laten zich bij dit project inspireren door de schatten van museumcollecties. Street artists worden gekoppeld aan een museum in Nederland, kiezen uit de collectie een inspiratiebron en brengen de kunst naar buiten. Klik op de link hieronder van het Noordbrabants Museum om meer te lezen over de inspiratiebron van deze muurschildering.

Meer informatie

  • Delen